Van snob tot monnik

Biografie Hans Kloosterman

Hans Kloosterman, Van snob tot monnik

299 blz. ISBN 978-90-818639-8-8 Prijs: € 19,95

Teksten: Hans Kloosterman

Fotografie: Femque Schook

Ontwerp: Roland Huisman

 

Ondernemer, boeddhist en local Hans Kloosterman (50) heeft een autobiografisch boek geschreven over een opmerkelijke ommekeer in zijn leven: Van snob tot monnik. Hierbij kreeg hij hulp van Femque Schook en Roland Huisman. Het boek is vanaf 1 september 2014 verkrijgbaar in de boekhandel.

Mensen inspireren op zoek te gaan naar hun eigen levenspad. Met dat doel heeft Hans Kloosterman Van snob tot monnik geschreven. Hij beschrijft zijn carrière in het bedrijfsleven, zijn ondernemerschap in werving en selectie, zijn luxe leventje, zijn relaties en de grote ommekeer. Een auto-ongeluk wees hem de weg naar zijn echte levenspad: boeddhisme en onthechting. Behalve een biografie van een zoektocht is Van snob tot monnik ook een gids om mindfulness in de praktijk te brengen: hoe transformeer je denk- en gedragspatronen en hoe kunnen boeddhistische inzichten en meditaties hierbij behulpzaam zijn.

Hans Kloosterman is een Tibetaanse boeddhist en studeert aan het Tibetaanse Kagyu Vasjrayana instituut in het Belgische Huy, dat een kleine kloostergemeenschap heeft met enkele lama’s, monniken en nonnen. Hij heeft zes jaar geleefd als monnik in opleiding en bestudeert sinds negen jaar het boeddhisme. Hij geeft les in hatha yoga, Chi Kong en meditatie. In mindfulnesstrainingen leert hij mensen volledig in het moment aanwezig te zijn bij alles wat ze doen en zich bewust te worden op drie niveaus: fysiek, emotioneel en mentaal. Zijn roeping is: Creating Awareness.

 

Team

Andere projecten