13-9-2016:

Wat is jouw werkplek?

samenwerkdag

 

Wat doe je liever? Werken in stille eenzaamheid of omringd met impulsen en dynamiek? Ik stel regelmatig die vraag, omdat wij in Lokaal 33 juist het laatste faciliteren. Maar is het voor iedereen weggelegd? 

3,5 jaar geleden hebben wij de deuren van Lokaal 33 geopend voor startende ondernemers en ZZP'ers die er van dromen om die stoffige zolderkamer in te ruilen voor een dynamische werkomgeving. Een werkplek waar je bij het koffieapparaat niet tegen jezelf hoeft te klagen over de aankomende belastingaangifte maar dat lekker tegen iemand doet die toevallig ook direct weet hoe je dit gemakkelijk kunt regelen. En dat er een andere ‚collega’ is die weet hoe je een mooie website kunt bouwen of die een gaaf logo voor je nieuwe bedrijf kan ontwerpen. Dat je buurman bezig is met het prototypen van het nieuwe product waar de onderbuurvrouw de marketingstrategie voor bedenkt, en dat allemaal in één ruimte, zelfstandig. 

Lokaal 33 is een ruimte van 300m2 met een twintigtal bureaus, werkplaats, atelier, keuken, brainstormtafel (inclusief origineel schoolbord) en eethoek. We delen de ruimte voor 99 euro per maand met ondernemers die geloven in de kracht van 'samen'. Samen tussen aanhalingstekens, omdat het natuurlijk niet verplicht is om iets samen te doen. Samen als in: We delen met elkaar een ruimte en kunnen een kijkje nemen in elkaars keuken. Allerlei inspiratievolle impulsen dus. 

Wat we verder met die impulsen doen, is voor iedereen verschillend maar dat het ons allemaal beïnvloed in positieve zin staat vast. Sinds de start van Lokaal 33 zijn er tal van samenwerkingen tot stand gekomen, wordt er tijdens de dagelijkse lunch gespard over nieuwe producten en zijn er zelfs compleet nieuwe bedrijven zoals Jipfish en Signus opgestart.

Nu klinkt het misschien als een speeltuin of gekkenhuis? Alhoewel de dynamiek tot het plafond reikt, kun je soms ook gewoon een spelt horen vallen en wordt er keihard gewerkt aan het realiseren van dromen, passies en succes. 

 

Heerlijk toch zo'n plek? Ik vind het geweldig! Wat vind jij?

 

Mariska van der Velde